SEKANÁ S PÁRKEM

recept na pokrm z mletého masa

 /  / Recepty / Mleté maso / Sekaná s párkem

Na sekanou s párkem potřebujete:  800g mletého masa, sůl, pepř, 1 lžíce majoránky, 2 vrchovaté lžíce Krenexu, 3 vejce, 1 až 2 rohlíky, mléko, strouhanka, hrst posekané zelené petrželky, 2 nožičky párku, bílek na potření.

Rohlíky pokrájejte na kostičky a zalijte takovým množstvím mléka, aby se všechno vsáklo. Do mísy dejte maso, celá vejce, rohlíky s mlékem, majoránku, Krenex, petrželku, osolte, opepřete a důkladně promíchejte. Bude-li hmota příliš řídká, zahustěte ji strouhankou. Vytvarujte šišku, do které zabalte párky. Uložte na pekáč, povrch šišky potřete bílkem, trochu podlijte vodou, vložte do vyhřáté trouby a pečte asi hodinu při 200 stupních. Podle potřeby podlijte a občas přelijte sekanou výpekem. Jestli na povrchu rychle tmavne, přikryjte poklicí nebo alobalem. Podávejte teplou s bramborovou kaší a zeleninovým salátem nebo s vařenými bramborami a dušeným kysaným zelím. Můžete podávat i studené s chlebem a kyselou okurkou.