BULHARSKÁ SARMA

recept na pokrm z mletého masa

 /  / Recepty / Mleté maso / Bulharská sarma

Na bulharskou sarmu potřebujete:  1 hlávka bílého zelí, 500g kysaného zelí, 700g mletého masa, hrst rýže, sůl, mletá paprika, bobkový list, mouka, tuk, vejce, 2 rajčata.

Mleté maso smíchejte s napolo uvařenou rýží, vejcem, paprikou a solí. Touto masovou směsí naplňte spařené zelné listy. Zbytek hlávky nakrájejte do vysokého hrnce, přidejte vrstvu kyselého zelí. Poklaďte zelné závitky a vše zalijte studenou vodou. Začněte vařit, osolte, přidejte rajčata, sůl, bobkový list. Vařte asi 90 minut, před dovařením dochuťte octem a solí. Nakonec zalijte paprikovou jíškou a provařte. Možno provařit s feferony. Podávejte s chlebem, případně přelijte kysanou smetanou.