/ / Recepty / Mleté maso / Dalmatské čufty 1
Na dalmatské čufty potřebujete: 400g mletého hovězího a vepřového masa, 1 houska, 1 vejce, 100 ml mléka, 30g másla, 20g hladké mouky, 1 cibule, 200g sterilovaného leča, 2 lžíce sterilovaného hrášku, 1 sladkokyselá okurka, 1 lžíce kečupu, 2 lžíce smetany, sladká paprika, citrónová šťáva, špetka cukru, olej, sůl.
Housku nakrájejte na plátky zvlhčete mlékem, dobře rozmělněte a vmíchejte do mletého masa. Přidejte vejce, polovinu mouky, pepř, papriku a sůl. Z těsta utvořte osm válečků, které opečte ze všech stran na oleji a vyjměte. Olej slijte a na másle zpěňte nadrobno nakrájenou cibulku, kterou zaprašte moukou a osmažte. Zalijte horkou vodou a smetanou a povařte. Po chvíli přidejte lečo, okapaný hrášek, drobně krájenou okurku i kečup. Krátce povařte, omáčku přislaďte, ochuťte citrónovou šťávou a vložte maso. Vše společně prohřejte, ale už nevařte.