/ / Recepty / Mleté maso / Divoká sekaná
Na divokou sekanou potřebujete: 500g mletého masa, 250g uzeného bůčku, 3 lžíce kořenové zeleniny, 2 lžičky divokého koření, sůl, 2 rohlíky, šálek mléka, 1 cibule, 3 stroužky česneku, 2 vejce, strouhaná kůra z půlky citrónu, čerstvá nebo sušená petrželová nať, strouhanka, sádlo.
Uzený bůček nakrájejte na kostičky, osmahněte na něm kořenovou zeleninu, cibuli a nechte ochladit. Mleté maso rozmíchejte s kořením, houskami rozmočenými v mléce, nastrouhaným česnekem, přidejte vejce, citrónovou kůru, petrželku a bůček s kořenovou zeleninou a cibulí. Podle chuti přisolte. Vše důkladně promíchejte, zahustěte strouhankou, utvořte dvě šišky, osmahněte je na sádle a asi hodinu pečte v rozehřáté troubě. Jako přílohu můžete použít tmavý chléb nebo vařené brambory.