KVĚTÁKOVÝ NÁKYP S MLETÝM MASEM

recept na pokrm z mletého masa

 /  / Recepty / Mleté maso / Květákový nákyp s mletým masem

Na květákový nákyp s mletým masem potřebujete:  1 květák, 400g mletého hovězího masa, 1 svazek jarní cibulky, 300g rajčat, petrželka, sůl, pepř, 100g sýru Primátor, 1/8 l kysané smetany.

Květák rozeberte na růžičky. Přikryjte ho a 7 minut předvařte a nechte přikrytý stát. Maso poduste v široké otevřené nádobě 5 min. Dušení jednou přerušte, abyste maso promíchali a načechrali. Cibuli nakrájejte na kolečka, rajčata spařte, oloupejte, nakrájejte a vše vmíchejte do masa. Nakonec přidejte nasekanou petrželku, sůl a pepř. Do formy střídavě vrstvěte květák a masovou směs tak, aby poslední vrstva byla tvořená masem. Sýr nastrouhejte a víc jak polovinu ho smíchejte se smetanou a rozetřete na maso. Zbytek nasypte nahoru. Zapékejte odkryté 7 minut a 4 minuty na poloviční výkon dopékejte.