MASOVÉ HOMOLE

recept na pokrm z mletého masa

 /  / Recepty / Mleté maso / Masové homole

Na masové homole potřebujete:  500g masa různých druhů, 4 cibule, 1 pálivá zelená paprika, hrst petrželky, 4 stroužky česneku, 1 lžička zázvoru, 1/2 lžičky pálivé papriky, 1 lžička mletého kmínu, pepř, 1 lžička mletého cukru, špetka skořice, 1 lžíce kečupu, 1 lžíce worcesteru, olej.

Umelte maso, dvě cibule, česnek, zázvor, papriku a skořici. Přidejte hrst nasekané petrželky, pálivou papriku, mletý kmín, pepř, mletý cukr, kečup a worcester. Osolte a vše důkladně promíchejte a prohnětejte. Potom nakrájejte dvě cibule a na oleji je usmažte dozlatova. Mleté maso zformujte do homole, přidejte osmaženou cibuli a mírně podlijte. Pečte do změknutí. Vhodnou přílohou jsou brambory nebo chléb.