/ / Recepty / Mleté maso / Mleté česnekové bifteky
Na mleté česnekové bifteky potřebujete: 600g mletého masa, 50g anglické slaniny, 1 lžíce hladké mouky, 3 lžíce bílého vína, trocha vývaru, 4 stroužky česneku, mletý pepř, sůl, tuk na opečení.
K mletému masu přidejte na kostičky nakrájenou slaninu, pepř, prolisovaný česnek a osolte. Dopře promíchejte. Tvarujte menší ploché bifteky, na tuku je zprudka po obou stranách opečte dozlatova, podlijte menším množstvím vývaru, zmírněte příkon tepla a duste pod pokličkou do změknutí. V případě potřeby podlijte ještě vývarem a občas obraťte. Dušené bifteky vyjměte, šťávu vyduste do tuku, přidejte mouku, osmahněte a zřeďte vývarem. Osolte, prošlehejte a nakonec přidejte bílé víno. Vložte bifteky, prohřejte. Vhodnou přílohou jsou brambory a salát.