/ / Recepty / Mleté maso / Pochoutková sekaná
Na pochoutkovou sekanou potřebujete: 400g mletého masa, 200g strouhaného sýra, 150g šunkového salámu, 1/2 lžičky sardelové pasty, 2 lžíce másla, 3 stroužky česneku, pepř, sůl, cibule, voda na podlévání, 1 kostka bujónu.
Maso osolte a opepřete. Sardelovou pastu utřete s máslem do pěny, sýr nastrouhejte, salám nakrájejte na kostičky a česnek utřete. Vše dobře promíchejte, osolte a opepřete. Vytvarujte šišku, zabalte ji do alobalu a nechte přes noc v chladničce. Druhý den pečte na tuku s nakrájenou cibulí. Podlévejte vodou. Jakmile cibule zezlátne, přidejte kostku bujónu, občas přelévejte vypečenou šťávou a upečte. Vhodnou přílohou je bramborová kaše a saláty.