SEKANÁ PEČENĚ PARMERTIER

recept na pokrm z mletého masa

 /  / Recepty / Mleté maso / Sekaná pečeně parmertier

Na sekanou pečeni parmertier potřebujete:  2 cibule, 1 lžíce sekané petrželky, 70g másla, 500g vařeného hovězího masa, sůl, pepř, špetka hladké mouky, 400 ml vývaru, 50 ml bílého vína, 400g brambor, 40g másla, 1 vejce.

Cibuli drobně nasekejte, promíchejte s petrželkou a osmahněte na 30g másla. Přidejte rozemleté maso, mouku, 300 ml vývaru, víno, sůl a pepř. Za občasného promíchání duste přibližně 3/4 hodiny. Brambory uvařte ve slané vodě a propasírujte. Přidejte trochu másla a zbytek teplého vývaru. Podušené maso vložte do ohnivzdorné nádoby, pokryjte kaší, polijte zbytkem másla a zapečte. Vhodnou přílohou je opečený chléb.