VEPŘOVÉ RAGÚ Z MLETÉHO MASA

recept na pokrm z mletého masa

 /  / Recepty / Mleté maso / Vepřové ragú z mletého masa

Na vepřové ragú z mletého masa potřebujete:  500g mletého plecka, 1 mrkev, 1 petržel, kousek celeru, 1 malá konzerva hrášku, 2 citróny, sůl, pepř, 1 lžíce hladké mouky, 2 lžíce posekané petrželky, 200 ml mléka, 1 vejce, 1 žloutek, 1 cibule, worcesterská omáčka, 100 ml bílého vína, olej na smažení, sůl, 2 lžíce másla.

Do mletého masa dejte sůl, vejce, mléko, pepř, petrželku a hladkou mouku podle potřeby. Promíchejte a nechte chvilku v ledničce odpočinout. Pak dělejte malé kuličky a smažte na oleji dozlatova. Na pánev dejte rozpustit máslo, na něj dejte nakrájenou mrkev, petržel, cibuli, celer a nechte orestovat, až bude zelenina měkká. Přidejte šťávu z jednoho citronu a zamíchejte. Do toho dejte lžíci hladké mouky, zalijte mlékem, ve kterém jste rozšlehali žloutek, přidejte přibližně 6 slabých plátků citrónu, kůru z jednoho citrónu, víno a nechte chvilku povařit. Posolte a dochuťte worcesterovou omáčkou. Vhodnou přílohou je rýže.