/ / Recepty / Mleté maso / Vylepšená huspenina
Na vylepšenou huspeninu potřebujete: Vepřové nožičky, vepřové kůže, 1 vepřové koleno, 1 sklenička Moravanky, 8 vajec, mrkev, salám, sterilovaný hrášek, sterilované okurky.
Vepřové nožičky, vepřové kůže a vepřové koleno vařte do změknutí a nechte mírně vychladnout. Vmíchejte skleničku zeleninové směsi Moravanka. Na vodou opláchnutý plech nalijte trochu huspeniny (bez masa a zeleniny) a nechte mírně zatuhnout. Poklaďte půlkami oloupaných vařených vajec a opatrně naběračkou přidávejte huspeninu a nechte ztuhnout. Ztuhlé krájejte na porce a klaďte na talířky spodní stranou nahoru. Huspeninu můžete dát ztuhnout i do různých kelímků, kolem vajíčka dejte kousky vařené mrkve, nudličky salámu, sterilovaný hrášek a kolečka sterilovaných okurek. Vše zalijte huspeninou a ztuhlé vyklopte.