/ / Recepty / Mleté maso / Pštrosí vejce 2
Na pštrosí vejce potřebujete: 500g mletého vepřového masa, 500g mletého hovězího masa, 9 vajec, 1 jarní cibulka, 2 cibule, 1 lžíce hořčice, 1 špetka majoránky, 1 špetka chilli, sůl, pepř, 50 ml 12% smetany, 4 lžíce vody, strouhanka.
8 vajec uvařte natvrdo. Z mletého masa, jednoho syrového vejce, nasekané jarní cibulky a jedné cibule, hořčice, majoránky, chilli, soli, pepře, smetany, vody a strouhanky vypracujte vláčné těsto. Vytvořte osm placek a zabalte do nich vařená vejce. Obalte je ve strouhance a položte do pekáče vyskládaného cibulí nakrájenou na kolečka s trochou vody na dně. Pečte odkryté v troubě předehřáté na 180 stupňů přibližně 3/4 hodiny.