/ / Recepty / Mleté maso / Bůčková roláda 2
Na bůčkovou roládu potřebujete: 1/2 kg mletého bůčku, 1/2 lžičky soli, 1/2 polévkové lžíce Vegety, 1 dl mléka. Náplň: cibule, párek, 3 vejce, hrášek, červená kapie, petrželová nať.
Promíchejte a nechte 3 hodiny odležet. Náplň: na pánvičce usmažte cibulku, pak přidejte hlívu ústřičnou a poduste. Na druhé pánvi usmažte 3 vejce s pokrájeným párkem. Smíchejte dohromady. Rozprostřete si namočený mikroténový ubrousek, na to rozetřete uležené maso jako placku o průměru asi 30 cm, na ni navrstvěte náplň z vajec a párku a přidejte hrášek, červenou kapii, a petrželovou nať. S pomocí mikroténu roládu sviňte a mikrotén vytáhněte. Nakonec položte na pomaštěný alobal a zatočte. Pečte na plechu mírně podlité vodou.