/ / Recepty / Mleté maso / Bifteky z mletého masa
Na bifteky z mletého masa potřebujete: 1 malá cibule, 2 stroužky česneku, 1 snítka máty, 500g mletého hovězího masa, 1 vejce, 1 lžička oregana, sůl, černý pepř, 1 lžíce strouhanky, 70g přírodního sýra, 2 lžíce olivového oleje.
Česnek a cibuli oloupejte a najemno nakrájejte. Otrhané lístky máty najemno nasekejte. Vše smíchejte s mletým masem, vejcem a orgenanem. Osolte, opepřete a znovu zamíchejte. Zahustěte strouhankou. Sýr nechte okapat a nakrájejte ho na čtyři plátky. Mleté maso rozdělte na osm porcí a vytvořte bochánky. Mezi dva bochánky vložte plátek sýra a pevně zmáčkněte. Bifteky potřete olejem a grilujte z každé strany na horkém grilu přibližně osm minut. Vhodnou přílohou je lehký salát.