/ / Recepty / Mleté maso / Čevabčiči 3
Na čevabčiči potřebujete: 500g hovězího masa, 2 cibule, olej, petrželka, červená pálivá paprika, sůl, mouka, hořčice.
Hovězí maso nadvakrát umelte a důkladně prohnětejte. Jednu cibuli nakrájejte nadrobno a osmahněte ji na oleji. Smíchejte s masem, zasypte paprikou a osolte. Přidejte najemno nakrájenou petželku. Opět prohnětejte. Na prkénku posypaném moukou tvořte ze směsi válečky o průměru pět centimetrů. Ty nakrájejte na 3 cm široká kolečka. Z každého kolečka vyválejte šišku a na oleji ji opečte. Čevabčiči na talíři obložte cibulí nakrájenou na kolečka a zakápněte lžičkou hořčice. Vhodnou přílohou je chléb, brambory nebo bramborová kaše.