/ / Recepty / Mleté maso / Mleté maso se zelím
Na mleté maso se zelím potřebujete: 500g mletého vepřového plecka, 500g kysaného zelí, 500g brambor, 1/4 l smetany, olej, sůl, pepř, kmín, majoránka.
Oloupané brambory nakrájejte na kolečka. Zelí propláchněte několikrát ve studené vodě. Na pánvi rozpalte olej a orestujte na něm mleté maso, osolte, opepřete, dochuťte kmínem a majoránkou. Zapékací misku vymažte olejem, rozložte do ní kysané zelí, na zelí rozložte mleté maso a to celé zaskládejte plátky brambor. Osolte a zalijte smetanou. Zakryté pečte v předehřáté troubě na 200 stupňů přibližně půl hodiny. Potom odkryjte a ještě chvíli dopékejte do změknutí a zezlátnutí brambor.