/ / Recepty / Mleté maso / Mleté maso pod čepicí
Na mleté maso pod čepicí potřebujete: 750g mletého masa, 1 velkou cibuli, 3 lžíce strouhanky, 1 sklenici vody, 2 lžíci kečupu, 1 lžičku worchesterové omáčky, 1 lžičku koření do mletého masa, olivový olej, pepř, sůl, tuk na vymazání misky. Bramborová kaše: 700g brambor, 5 lžic mléka, 30g másla, 125g tvrdého sýra.
Na rozpálený olej dejte posekanou cibuli a až zesklovatí, přidejte mleté maso. Osolte, opepřete, přidejte směs kořenící a zprudka orestujte. Přidejte kečup, worchester, podlijte vývarem a pod pokličkou přibližně 10 minut poduste. Nakonec do masa přidejte strouhanku. Mezitím klasickým způsobem připravte bramborovou kaši a vmíchejte do ní strouhaný sýr. Vymazanou ohnivzdornou misku vysypte trochou strouhanky, dejte do ní masovou směs a překryjte jí bramborovou kaší. Zapékejte přibližně 20 minut.