/ / Recepty / Moučníky, zákusky a dezerty / Sloní uši
Na sloní uši potřebujete: 240g hladké mouky, 240g cukru moučka, 1 balíček vanilkového cukru, 4 větší vejce, šlehačka ve spreji.
Cukr a vejce dejte do mísy a šlehejte asi 10 minut, poté vmíchejte hladkou mouku.Vznikne poměrně řídké těsto. Nabírejte je polévkovou lžící a dávejte na důkladně vymazaný plech, s pomocí lžíce těsto rozetřete na placičku. Na plech se vejde 8 placiček, vždy 2 vedle sebe. Pečte je asi 10 minut v troubě vyhřáté na 150 stupňů. Jakmile mají narůžovělou barvu, vyndejte plech z trouby a placičky ihned stočte do kornoutu. Můžete je vyndávat z trouby i po jedné. Po vychladnutí konce kornoutů namočte do rozpuštěné čokoládové polevy. Kornouty můžete také potřít rozehřátým máslem a obalit ve strouhaných ořechách. Připravené kornoutky naplňte šlehačkou, sněhem z bílků nebo jakýmkoliv krémem podle své chuti.