/ / Recepty / Moučníky, zákusky a dezerty / Koláče a koláčky / Linecké koláčky
Na linecké koláčky potřebujete: 140g změklého másla, 210g hladké mouky, 70g moučkového cukru, 2 žloutky, 1 balíček vanilkového cukru, nastrouhaná kůra z 1/2 citrónu, rybízová marmeláda, moučkový cukr na posypání.
Máslo utřete s cukrem a žloutkem do pěny. Přidejte mouku, vanilkový cukr, citrónovou kůru a vypracujte vláčné těsto. Na několik hodin je odložte do chladu. Na válu posypaném moukou uválejte těsto na tenký plát (2-3 mm silný). Formičkami na linecké těsto (kolečka s otvorem a bez otvoru) vykrajujte koláčky. Na plechu vyloženém pečícím papírem je vložte do předehřáté trouby a pečte dozlatova asi 10 minut při teplotě 200 stupňů. Upečené koláčky nechte vychladnout a pak je slepujte s pomocí marmelády. Hotové obalte v moučkovém cukru.