ČERTOVSKÉ BOCHÁNKY

recept na pečené vánoční cukroví

 /  / Recepty / Moučníky, zákusky a dezerty / Pečené vánoční cukroví / Čertovské bochánky

Na čertovské bochánky potřebujete:  300g polohrubé mouky, 200g cukru, 2 vejce, 2 žloutky, 1 lžička mletého bílého pepře, špetka drceného hřebíčku, na špičku nože mletý zázvor. Na polevu: 2 bílky, 200g cukru, 1 lžička citrónové šťávy.

Vejce, žloutky a cukr utřete do bílé pěny. Přidejte mouku, pepř, hřebíček a zázvor, vypracujte těsto a nechte je asi 15 minut v chladu odpočinout. Pak z něj vyválejte válečky a odkrajujte z nich malé bochánky. Dejte na plech vyložený pečícím papírem a v předehřáté troubě pečte při 180 stupních asi 30 minut. Po upečení potřete bochánky citrónovou polevou (můžete použít i čokoládovou) a ozdobte podle fantazie ořechy, kokosem, rozinkami nebo barevným cukrem.