/ / Recepty / Moučníky, zákusky a dezerty / Řezy / Řezy Hawai
Na řezy Hawai potřebujete: Na těsto: 3 vejce, 3 polévkové lžíce vody, 3 polévkové lžíce moučkového cukru, 1 vanilínový cukr, špetka kypřícího prášku do pečiva, 5 polévkových lžic polohrubé mouky, 1 kávová lžička solamylu. Na náplň: 8 plátků želatiny v plátcích, 1 kg měkkého tvarohu, 70g moučkového cukru, 2 vanilínové cukry, trochu nastrouhané citrónové kůry z omytého citrónu, 3 polévkové lžíce citrónové šťávy, 250 ml smetany ke šlehání. Na želé: 2 velké konzervy kolečkového ananasu (650 až 750g), 500 ml tekutiny - zachycené šťávy z ananasu doplněné vodou, 1 cukrárenské želé žluté, cukr dle chuti.
Vejce, vodu, cukr a vanilínový cukr našlehejte šlehačem do pěny. Kypřící prášek, mouku a solamyl promíchejte a na 1. stupni šlehače krátce zašlehejte do pěny. Hladké těsto stejnoměrně rozetřete do vymazaného, vysypaného plechu a upečte v předehřáté troubě. Pečte asi 15 minut. Po upečení nechte korpus vychladnout. Na přípravu náplně namočte želatinu podle návodu. Tvaroh, cukr, vanilínový cukr, citrónovou kůru i šťávu promíchejte. Vyšlehejte smetanu a na mírném ohni rozpusťte lehce vymačkané plátky želatiny. Do rozpuštěné želatiny vmíchejte 2 až 3 polévkové lžíce připraveného tvarohu a vše promíchejte. Zlehka vmíchejte šlehačku a náplň stejnoměrně natřete na korpus. Odložte asi na 1 hodinu do chladu. Ananas nechejte odkapat, odměřte 500 ml a připravte želé podle návodu na obalu. Na náplň rozložte kolečka ananasu a opatrně zalijte zchladlým želé. Nechejte nejméně 4 hodiny (nejlépe přes noc) v chladu. Krájejte řezy a servírujte.