POMERANČOVÉ BOMBÓNY

recept na nepečené vánoční cukroví

 /  / Recepty / Moučníky, zákusky a dezerty / Nepečené vánoční cukroví / Pomerančové bombóny

Na pomerančové bombóny potřebujete:  300g pomerančové kůry, 600g krystalového cukru, 2 lžičky kyseliny citrónové, 2 hrsti strouhanky, 2 tlučené hřebíčky, 1 lžička skořice, 100g čokolády.

Omytou, chemicky neošetřenou pomerančovou kůru namočte na 4 až 5 dní do vody, kterou každý den vyměňujte. Pak z kůry odstraňte bílou dužinu, kůru nakrájejte na malé kostičky a vařte, až změkne. Přidejte cukr, koření, kyselinu a asi 2 dcl vody. Pokračujte ve vaření, až začne hmota rosolovatět. Podle potřeby vmíchejte strouhanku a hmotu nechte docela vychladnout. Tvarujte kuličky, které obalujte v rozehřáté čokoládě.