/ / Recepty / Moučníky, zákusky a dezerty / Limetková vejce
Na limetková vejce potřebujete: Těsto: 1 balíček listového těsta, 1 bílek, 100g mandlových lupínků, 40g cukru. Krém: 100g másla, 75g cukru, šťáva ze 3 limetek, 2 vejce. Na ozdobu: 250g jahod.
Na pomoučeném válu každý plátek listového těsta vyválejte a vypíchejte 12 oválků dlouhých asi 10 cm. Ze zbylého těsta nakrájejte 1 cm široké pružky a po dvou je spleťte do provázku. Troubu předehřejte na 200 stupňů. Okraje oválků potřete bílkem, přiložte k nim těstový provázek, posypte cukrem a mandlovými lupínky. Oválky narovnejte na plech vyložený pečícím papírem a pečte asi 7 minut. Dna oválků několikrát opatrně propíchněte vidličkou a pečte dalších 7 až 8 minut. Upečené nechte vychladnout na kuchyňské mřížce. Na krém smíchejte v míse máslo, cukr, limetovou šťávu a vejce a v horké vodní lázni ušlehejte do husté pěny. Mísu s krémem postavte do studené vody a za stálého míchání vychlaďte. Oválky naplňte krémem. Jahody omyjte, zbavte stopek, nechte okapat a podle velikosti nakrájejte na plátky nebo překrájejte na půlky, poté ozdobně narovnejte na oválky.