MAROKÁNKY 2

recept na pečené vánoční cukroví

 /  / Recepty / Moučníky, zákusky a dezerty / Pečené vánoční cukroví / Marokánky 2

Na marokánky potřebujete:  1/4 l mléka, 20g másla, 80g cukru, 30g hladké mouky, 50g mandlí, 50g ořechových jader, 50g rozinek, 50g kandované pomerančové kůry, tuk na vymaštění a hrubá mouka na vysypání plechů, kakaová poleva.

V mléce rozkvedlejte mouku, přidejte cukr a máslo, přiveďte k varu a za stálého míchání vařte 3 minuty. Spařené, oloupané mandle, ořechy a pomerančovou kůru nakrájejte na tenké nudličky a vmíchejte spolu s přebranými, opláchnutými a okapanými rozinkami do teplého krému. Z těsta klaďte malé placičky na vymaštěný, moukou vysypaný plech a pečte ve velmi málo vyhřáté troubě dorůžova. Horké placičky podeberte nožem, sejměte z plechu a vychladlé potírejte na spodní straně kakaovou polevou.

  Další varianty receptu