/ / Recepty / Moučníky, zákusky a dezerty / Sladká jahodová pánev
Na sladkou jahodovou pánev potřebujete: 4 vejce, 250g tvarohu, špetka citrónové kůry, 200g zakysané smetany, 100 ml mléka, špetka soli, 1 vanilkový cukr, 75g pšeničné krupice, 75g hladké mouky, 2 lžičky škrobu, 400g jahod, 2 lžičky moučkového cukru, 2 lžičky citrónové šťávy, 2 lžíce přepuštěného másla, 3 lžíce cukru.
Oddělte vejce. Žloutky dejte do misky. Přidejte tvaroh, citrónovou kůru, smetanu, mléko, sůl, vanilkový cukr, krupici, mouku a škrob a vypracujte hladké těsto. Nechte odstát přibližně půl hodiny. Mezitím očistěte jahody, nakrájejte na čtvrtky, posypte moučkovým cukrem a pokapte citrónovou šťávou. Vyšlehejte bílky, pomalu přisypávejte cukr a pomocí šlehače vmíchejte do tvarohové směsi. Na pánvi zahřejte přepuštěné máslo a těsto opékejte 2 až 3 minuty. Obraťte, dopečte, natrhejte na menší kousky a uchovejte v troubě při teplotě 100 stupňů. Nakonec dejte vše znovu na pánev, vmíchejte jahody a krátce prohřejte. Podávejte posypané moučkovým cukrem.