KÁVOVÉ LANÝŽE

recept na nepečené vánoční cukroví

 /  / Recepty / Moučníky, zákusky a dezerty / Nepečené vánoční cukroví / Kávové lanýže

Na kávové lanýže potřebujete:  200g čokolády na vaření, 20g másla, 3 lžíce smetany ke šlehání, 20g ztuženého tuku, 2 lžíce moučkového cukru, 3 lžíce kávového likéru, 2 lžíce kakaa, 1 lžička mleté kávy, kakao, moučkový cukr.

Ve vodní lázni rozpusťte čokoládu na vaření a máslo. Ve smetaně ke šlehání rozpusťte ztužený tuk, moučkový cukr, kávový likér, kakao, mletou kávu a vyšlehejte do krému. Vmíchejte rozpuštěnou čokoládu a hmotu rozetřete na fólii na výšku 1 cm. Nechte vychladnout. Nakrájejte na kousky, prsty tvarujte oválky a tupým nožem naznačte uprostřed rýhu. Posypte kakaem smíchaným s moučkovým cukrem a nechte ztuhnout v chladničce.