NORSKÝ OVOCNÝ KOLÁČ

recept na koláč

 /  / Recepty / Moučníky, zákusky a dezerty / Koláče a koláčky / Norský ovocný koláč

Na norský ovocný koláč potřebujete:  Těsto: 300g polohrubé mouky, 200g Hery, 70g cukru moučka, 1 vejce, 1/4 lžičky prášku do pečiva, 5 lžic mléka. Náplň: 600 ml mléka, 2 sáčky vanilkového pudinkového prášku, 70g cukru, 70g másla, 300g směsi drobného ovoce.

Na vál prosejte mouku s práškem do pečiva a moučkovým cukrem. Přidejte změklý tuk, vejce a zpracujte na vláčné těsto. Zabalte ho a nechte v chladu půl hodiny odpočinout. Těsto rozválejte, položte na plech s okrajem. Ze zbytku těsta spleťte copánek a položte ho po obvodu těsta. Na těsto položte plát pečícího papíru a opatrně ho přitiskněte k těstu. Vložte do předehřáté trouby, zvolna pečte 15 minut, papír sejměte, dopečte a nechte vychladnout. Z mléka, cukru a vanilkového pudinkového prášku uvařte hustý pudink, do ještě horkého vmíchejte máslo a za stálého míchání ve studené vodní lázni ho vychlaďte. Pudinkem potřete těsto, posázejte ho ovocem a nechte v chladu zatuhnout.