BARCELONSKÝ ZÁVIN

recept na závin

 /  / Recepty / Moučníky, zákusky a dezerty / Záviny / Barcelonský závin

Na barcelonský závin potřebujete:  4 bílky, 100g + 2 lžíce cukru, 40g mletých mandlí, 2 lžičky skořice, 4 lžíce kukuřičné mouky, 1 prášek do pečiva, nastrouhaná jablka, 200 ml šlehačky.

Z bílků a 2 lžic cukru ušlehejte tuhý sníh. Opatrně vmíchejte mleté mandle, 1 lžičku skořice, kukuřičnou mouku a prášek do pečiva. Těsto nalijte na plech vyložený pečicím papírem a zvolna pečte asi 10 minut až bude povrch těsta pevný. Nechte vychladnout a mezitím si připravte směs z nastrouhaných jablek, 1 lžičky skořice, 100g cukru a šlehačky. Směs naneste na těsto a zaviňte. Povrch posypte cukrem se skořicí.