/ / Recepty / Moučníky, zákusky a dezerty / Nepečené vánoční cukroví / Povidlová srdíčka
Na povidlová srdíčka potřebujete: 280g dětských piškotů, 200g vlašských ořechů + na ozdobení, 350g švestkových povidel, 100g kandovaného ovoce, 50 ml rumu, 150g moučkového cukru, 150g másla, 100g čokoládové polevy, 50g bílé polevy. Náplň: 200g másla, 100g moučkového cukru, 1 balíček vanilkového cukru, 1/2 lžičky rumového aroma, 2 lžičky citronové šťávy.
Piškoty nastrouhejte najemno a smíchejte s jemně namletými ořechy. Přidejte povidla a najemno nasekejte kandované ovoce, které jste předem namočili do rumu, moučkový cukr a na kousky nakrájené máslo. Vše zpracujte na jemnou hmotu a uložte ji na dvě hodiny do chladničky. Pak hmotu znovu propracujte a na pracovní desce posypané moučkovým cukrem rozválejte na plát silný asi 3 mm. Z něj vykrájejte srdíčka a rozložte na tácky. Nechte je znovu v chladničce ztuhnout. Změklé máslo utřete s moučkovým cukrem, vanilkovým cukrem, romovým aroma a citronovou šťávou do pěny. Polovinu ztuhlých srdíček potřete náplní a slepte s druhou polovinou srdíček. Pak je námáčejte do rozehřáté čokoládové polevy a zdobte bílou polevou a vlašským ořechem.