ŘEZY RIGOLETTO

recept na řezy

 /  / Recepty / Moučníky, zákusky a dezerty / Řezy / Řezy Rigoletto

Na Řezy Rigoletto potřebujete:  250g másla, 120g práškového cukru, 360g hladké mouky, malinový džem. Náplň: 250g práškového cukru, 4 vejce, 200g rozinek, 150g sekaných ořechů, 200g sekaného kandovaného ovoce. Krém: 3 vejce, 300g práškového cukru, 2 lžíce kakaa, 250g másla. Poleva: 1 čokoláda na vaření, 70g ztuženého pokrmového tuku.

Těsto: Z másla, práškového cukru a přesáté mouky vymiste těsto, které na chvíli odložte do chladničky. Studené těsto rychle rozvalte, přeložte na plech vyložený papírem na pečení a napůl upečte. Teplé, částečně upečené těsto potřete malinovým džemem. Náplň: vejce s cukrem vyšlehejte do pěny. Pěnu nad párou zahřejte, odstavte a opatrně vmíchejte sekané ořechy, kandované ovoce a rozinka. Připravenou směs navrstvěte na těsto a vložte dopéci do trouby. Krém: 3 vejce, práškový cukr a kakao utřete dotuha nad parou. K vychladlé směsi přidejte změklé máslo a utřete krém, který natřete na vychladlé těsto. Čokoládová poleva: čokoládu polamte, spolu s máslem rozpusťte nad parou a utřete hladkou polevu, kterou opatrně natřete na náplň. Nechte ztuhnout, potom pokrájejte.