/ / Recepty / Moučníky, zákusky a dezerty / Řezy / Kinder pingui
Na kinder pingui potřebujete: Těsto: 6 vajec, 6 lžic cukru krystal, 6 lžic teplé vody, 6 lžic hladké mouky, 2 lžíce horkého kakaa, 1 prášek do pečiva. Krém 1: 500 ml šlehačky, 1 lžíce želatiny, 1 lžíce tekutého medu, 1/2 lžičky vanilkového aroma. Krém 2: 150g čokolády na vaření, 100g Hery, 1 lžíce vody, 2 lžíce oleje. Poleva: 200g čokolády na vaření, 100g Hery, 3 lžíce oleje, 1 lžíce vody, 1 lžíce práškového cukru.
Těsto: Z přísad upečte dva piškoty. Žloutek s cukrem vymíchejte do pěny. Pomalu vmíchejte vodu a mouku s práškem do pečiva, potom kakao. Přidejte tuhý sníh z bílků a pečte na vymaštěném plechu při 200 stupních. Těsto se rychle upeče. Krémy: Přísady na smetanový krém rozdělte na dvě části. Polovinu želatiny namočte do 3 lžic vody, nechte asi 5 min nabobtnat a pomalu na slabém ohni zahřívejte. Vyšlehejte šlehačku, pomalu přidávejte rozehřátou želatinu a přilejte rozpuštěný med. Vyšlehejte tuhou šlehačku, kterou naneste na upečený plát těsta a vložte na přibližně 30 minut do chladničky. Poleva: mezitím v páře rozpusťte čokoládu, přidejte Heru a olej a dobře promíchejte, aby byla vláčná. Po vychladnutí naneste na šlehačkový krém a vložte do chladu. Když bude čokoláda mírně stuhnutá, vyšlehejte druhou půlku šlehačky s medem a želatinou, naneste na čokoládu a přikryjte druhým plátem. Polejte polevou a nechte stuhnout.