/ / Recepty / Moučníky, zákusky a dezerty / Koláče a koláčky / Krémový koláč
Na krémový koláč potřebujete: 250g polohrubé mouky, 125g másla, 200g cukru, 4 vejce, 500g tvarohu, 1/2 šálku smetany, kůra z 1 citrónu, moučkový cukr na posypání.
Smíchejte mouku s máslem a dvěma lžícemi studené vody. Zpracované těsto zabalte do potravinové fólie a nechte odpočinout půl hodiny v ledničce. Poté těsto vyvalte a vložte do formy o průměru přibližně 22 cm a dejte do mrazáku. V mixéru rozšlehejte žloutky z vejce, tvaroh, smetanu, kůru z citrónu a cukr. Opatrně přimíchejte sníh z bílků. Ušlehaný krém nalijte na těsto, povrch přikryjte alobalem, aby se nepřipaloval. Pečte v předehřáté troubě na 175 stupňů přibližbně 45 minut. V polovině pečení alobal odstraňte. Po vychladnutí vyndejte z formy a posypte moučkovým cukrem.