/ / Recepty / Moučníky, zákusky a dezerty / Dorty / Dort koskero
Na dort koskero potřebujete: 250g polohrubé mouky, 250g cukru, 125g másla, 7 vajec, 5 ml brandy, 2 lžíce moučkového cukru, 1 lžíce olivového oleje.
Oddělte žloutky a bílky. Smíchejte cukr se žloutky a šlehejte do pěny, přidejte brandy a zamíchejte. Ušlehejte sníh z bílku a opatrně jej přidejte k žloutkům s cukrem. Přidejte rozpuštěné vlažné máslo a dobře promíchejte. Přisívejte mouku a opatrně ji zapracovávejte obracením hmoty tak, aby neklesl sníh. Těsto nalijte do olejem vymazané formy a pečte v předem vyhřáté troubě asi 30 minut při střední teplotě. Nechte zchladnout a posypte moučkovým cukrem.