ČOKOLÁDOVO-MARCIPÁNOVÉ TOLARY

recept na pečené vánoční cukroví

 /  / Recepty / Moučníky, zákusky a dezerty / Pečené vánoční cukroví / Čokoládovo-marcipánové tolary

Na čokoládovo-marcipánové tolary potřebujete:  Těsto: 200g hladké mouky, 75g jemného kukuřičného škrobu, 100g cukru, 1 balíček vanilínového cukru, 50g mletých mandlí, 175g změklého másla, 1 vejce. Náplň: 1 balíček tmavé polevy, 1 balíček marcipánu, 100g změklého másla. Ozdobení: 1 balíček světlé polevy, 1 balíček tmavé polevy.

Na vále smíchejte mouku a škrob. Přidejte cukr, vanilínový cukr, mandle, máslo a vejce. Ručně vypracujte dohladka. Z těsta vyválejte plát o tloušťce půl centimetru. Formičkou vykrájejte kolečka, která naskládejte na plech vyskládaný pečícím papírem. Pečte v troubě předehřáté na 200 stupňů přibližně 10 minut. Upečená kolečka nechte vychladnout. Tmavou polevu rozpusťte podle návodu na obale. Marcipán nastrouhejte a ručně vymíchejte s polevou a máslem. Vždy dvě kolečka slepujte k sobě spodní stranou lžičkou náplně. Tmavou a světlou polevu připravte odděleně podle návodu na obale. Některá slepená kolečka v polevě namáčejte, případně potírejte a párátkem vytvářejte vzory.