ŽEMLOVKA S TOFU

recept na moučník

 /  / Recepty / Moučníky, zákusky a dezerty / Žemlovka s tofu

Na žemlovku s tofu potřebujete:  4 grahamové rohlíky, 250g tofu natural, 250 ml sójového mléka, 2 vejce, 50g rozinek, 50g vlašských ořechů, trocha medu, 3 jablka, trocha skořice, špetka kurkumy, trocha moučkového cukru, tuk na vytření formy.

Rohlíky nakrájejte na centimetrová kolečka. Jablka nastrouhejte na plátky a smíchejte se skořicí a rozdrcenými ořechy. V horkém mléce rozšlehejte dva žloutky. V části mléka rozmačkejte tofu, přisypte rozinky a přislaďte medem. Vzniklý tvaroh by měl být hrudkovitý. Formu na pečení vymažte tukem, rohlíky namočte v mléce se žloutky a klaďte na dno formy těsně vedle sebe. Na ně navršte směs tofu a pak třetinu jablek. Poklaďte druhou vrstvou rohlíků, na ně přidejte zbytek jablek a poslední vrstvu rohlíků. Vršek žemlovky přelijte zbytkem mléka. Pečte v troubě předehřáté na 175 stupňů přibližně 40 minut. Mezitím ušlehejte sníh z bílků, špetky kurkumy a třtinového cukru. Pět minut před koncem pečení navršte na žemlovku sníh a dopečte dozlatova, porce posypte moučkovým cukrem.