ČOKOLÁDOVÁ VEJCE SE ZMRZLINOU

recept na nepečené vánoční cukroví

 /  / Recepty / Moučníky, zákusky a dezerty / Nepečené vánoční cukroví / Čokoládová vejce se zmrzlinou

Na čokoládová vejce se zmrzlinou potřebujete:  250g měkkého tvarohu, 1 kelímek zakysané smetany, 100g moučkového cukru, 1/2 balíčku vanilkového cukru, 125g ztuženého tuku, 1 lžíce moučkového cukru, 2 lžíce solamylu, 2 lžíce vřelé vody, 4 lžíce kakaa.

Tvaroh, smetanu, 100g moučkového cukru a vanilkový cukr našlehejte do hladkého krému. Ve vodní lázni rozpusťte ztužený tuk, vmíchejte 1 lžíci moučkového cukru, kakao, solamyl, vřelou vodu. Vymíchejte do lesklé čokoládové hmoty. Čistý plastový obal na vajíčka vypláchněte studenou vodou. Do každého otvoru nalijte čokoládu a doplňte tvarohovým krémem. Nechte ztuhnout v mrazničce.