/ / Recepty / Moučníky, zákusky a dezerty / Dukátové buchtičky
Na dukátové buchtičky potřebujete: Buchtičky: 500g polohrubé mouky + na pomoučení válu, 25g droždí, 70g cukru, 300 ml mléka, 2 vejce, 150g másla, citrónová kůra, sůl, 100g oleje. Vanilkový krém: 700 ml mléka, 100g cukru, 3 vaječné žloutky, 1/2 balíčku vanilkového pudinku, 1/2 balíčku vanilkového cukru.
Do mísy přesijte mouku, přidejte rozdrobené droždí, cukr, zalijte částí vlažného mléka a dejte na teplé místo nakynout. Poté přidejte vejce, zbytek mléka, polovinu rozpuštěného másla, nastrouhanou kůru z citronu, sůl a prohněťte. Nádobu přikryjte ubrouskem a dejte opět na teplé místo náležitě vykynout. Poté těsto vyklopte na pomoučněný vál. Vyválejte ho na dlouhý pruh, který nakrájejte na malé díly. Do pekáčku dejte zbytek rozpuštěného másla a olej. Jednotlivé díly těsta klaďte do tuku. Naplněný pekáček vložte do středně vyhřáté trouby. Buchtičky upečte dozlatova. Připravte si krém. Do kastrůlku vlijte 2/3 mléka, přidejte cukr a přiveďte do varu. Poté vlijte směs ze zbylého mléka, žloutků a vanilkového cukru. Na talířky nalijte krém a do něj vkládejte upečené buchtičky.