TRUBIČKY S MANDLOVO-MARCIPÁNOVOU NÁPLNÍ

recept na pečené vánoční cukroví

 /  / Recepty / Moučníky, zákusky a dezerty / Pečené vánoční cukroví / Trubičky s mandlovo-marcipánovou náplní

Na trubičky s mandlovo-marcipánovou náplní potřebujete:  180g hladké mouky, 80g cukru, 1 lžíce kakaa, 1/2 kypřícího prášku do pečiva, 1 špetka soli, 70g másla, 50g hořké čokolády, 1 vejce, 1 lžíce mandlového likéru, 1 lžíce hrubě nasekaných mandlí. Náplň: 150g marcipánu, 1 bílek, 1 lžíce mandlového likéru, 50g mletých mandlí, 2 lžíce rozdrobených piškotů.

V míse smíchejte mouku, cukr, kakao, prášek do pečiva a sůl. Přidejte změklé máslo, rozpuštěnou čokoládu, vejce a likér. Vypracujte tužší vláčné těsto. Zapracujte do něj mandle, zabalte ho do fólie a uložte na hodinu do chladničky. Náplň: marcipán propracujte s bílkem a likérem. Přidejte mandle, piškoty a prohněťte. Odležené těsto rozválejte mezi dvěma fóliemi na plát o síle 2 cm. Horní fólii odstraňte a těsto nakrájejte na pruhy široké přibližně 4 cm. Z marcipánové hmoty vytvořte válečky dlouhé jako pruh těsta. Marcipán lehce potřete vodou a položte podélně na kraj těsta. Pomocí fólie zabalte marcipán do těsta a jeho konce spojte. Trubičky nakrájejte na kousky dlouhé 5 cm. Rozložte je na plech vyložený pečícím papírem a zprudka pečte v troubě předehřáté na 180 stupňů přibližně 10 minut.