/ / Recepty / Moučníky, zákusky a dezerty / Jahody s drobenkou
Na jahody s drobenkou potřebujete: 125g másla, 3/4 hrnku ovesných vloček, 3/4 hrnku hladké mouky, 5/4 hrnku krystalového cukru, 2 hrnky jahod, 3/4 hrnku malin, 3/4 hrnku ostružin, 3/4 hrnku borůvek.
Máslo nakrájejte na kostky a nechte změknout. Vločky, mouku a půl hrnku cukru smíchejte v misce, přidejte máslo a ručně vypracujte do spojení v drobenku. Lesní ovoce a zbylý cukr promíchejte vařečkou v jiné misce. Do čtyř ohnivzdorných misek rozdělte rovnoměrně ovoce, posypte je drobenkou a dejte na 20 minut zapéct do trouby předehřáté na 180 stupňů do zezlátnutí drobenky. Podávejte po vychladnutí.