/ / Recepty / Moučníky, zákusky a dezerty / Bábovky / Polská bábovka
Na polskou bábovku potřebujete: 500g polohrubé mouky, 30g droždí, 120g cukru, 1 hrnek vlažného mléka, 375g másla + na vymazání, 1/2 lžičky soli, 5 vajec, 150g rozinek, 250g cukru moučka, 1 lžíce citrónové šťávy, kůra z 1/2 citrónu, kůra z 1/2 pomeranče, 6 kandovaných třešní, hrubá mouka na vysypání.
Formu vytřete máslem a vysypte hrubou moukou. Mouku prosejte do mísy a uprostřed udělejte důlek. Do důlku rozdrobte droždí, přidejte cukr a vlažné mléko. Zasypte moukou, přikryjte utěrkou a dejte do tepla. Přibližně za půl hodiny přidejte rozpuštěné máslo, cukr, sůl, vejce, nastrouhané kůry a vypracujte těsto. Rozinky spařte a nechte okapat. Přidejte je do těsta. Těsto vložte do formy a nechte půl hodiny kynout. Pečte v troubě předehřáté na 200 stupňů něco málo přes půl hodiny. Nechte vychladnout ve formě. Potom ji vyklopte. Z citrónové šťávy, moučkového cukru a horké vody umíchejte lesklou polevu. Tou bábovku potřete a ozdobte kandovanými třešněmi.