PAVLOVA S JAHODAMI

recept na moučník

 /  / Recepty / Moučníky, zákusky a dezerty / Pavlova s jahodami

Na pavlovu s jahodami potřebujete:  200g cukru krupice, 350 ml šlehačky, 3 bílky, 1 lžíce škrobu, 1 lžíce vinného octa, 250g čerstvých jahod, čerstvá máta.

Bílky vyšlehejte a až bude sníh téměř tuhý, přidávejte postupně za stálého šlehání cukr. Až bude sníh hodně tuhý a lesklý, zamíchejte do něj škrob a vinný ocet. Na plech položte pečící papír a na něj rozprostřete sníh do tvaru kruhu o průměru 30 cm. Kuchyňským nožem zahlaďte okraje směrem nahoru, aby vznikl vyšší okraj. Dejte do středu trouby předehřáté na 150 stupňů. Ztlumte teplotu na 120 stupňů a pečte přibližně dvě hodiny. Potom troubu vypněte a nechte v ní korpus vychladnout - přibližně 4 hodiny. Šlehačku vyšlehejte dotuha, jahody omyjte a rozpulte. Na korpus naneste šlehačku, na ní vyskládejte jahody a ozdobte lístky máty.