KOBLIHY S JABLKY

recept na koblihy

 /  / Recepty / Moučníky, zákusky a dezerty / Beleše, koblihy, lívance, palačinky, vdolky / Koblihy s jablky

Na koblihy s jablky potřebujete:  500g hladké mouky, 250 ml mléka, 50g droždí, cukr moučka, 2 žloutky, sůl, 2 jablka, olej, vanilka.

Z mouky, mléka, droždí a trochy cukru udělejte kvásek. Potom přidejte žloutky, špetku soli a vypracujte vláčné těsto. Dejte ho vykynout. Jablka zbavte jádřinců a nakrájejte je na drobné kostečky. Přidejte je do těsta a důkladně těsto znovu vypracujte. Lžičkou namočenou ve vodě vykrajujte koblihy a v rozpáleném oleji je smažte. Vychladlé koblihy obalujte v cukru s vanilkou.