/ / Recepty / Moučníky, zákusky a dezerty / Beleše, koblihy, lívance, palačinky, vdolky / Masopustní koblihy
Na masopustní koblihy potřebujete: 500g hladké mouky, 250 ml mléka, 50g droždí, 5 lžic cukru moučka, 5 žloutků, sůl, 35 ml rumu, 2 brambory, olej, cukr moučka, marmeláda.
Z mouky, mléka, droždí a cukru udělejte kvásek. Potom přidejte žloutky, špetku soli, rum a uvařené a jemně nastrouhané brambory. Vypracujte vláčné těsto. Dejte ho vykynout. Lžičkou namočenou ve vodě vykrajujte koblihy a dejte je ještě vykynout. Uprostřed udělejte důlek a v rozpáleném oleji je smažte. Vychladlé koblihy pocukrujte a do důlku dejte marmeládu.