/ / Recepty / Moučníky, zákusky a dezerty / Medový perník
Na medový perník potřebujete: 600g hladké mouky, 600g cukru krystal, 5 vajec, 3 lžičky anýzu, 1 lžička nového koření, 3 hřebíčky, 1 lžička skořice, 1 badyán, 3 lžíce medu, 3 lžíce kakaa, 4 lžičky sody.
Cukr krystal ušlehejte se čtyřmi vejci do pěny. Přidejte anýz, nové koření, hřebíček, skořici, badyán, vlažný med, kakao a hladkou mouku. Vyhnětejte a utvořte bochánek. Nechte tři dny uležet. Potom bochánek rozdělte na 4 díly a do každého zapracujte lžičku sody. Na pomoučeném vále vyválejte. Vykrajujte různé tvary. Přeneste na vymazaný a pomoučený plech a pečte v mírné troubě. Potřete rozšlehaným vejcem.