/ / Recepty / Moučníky, zákusky a dezerty / Beleše, koblihy, lívance, palačinky, vdolky / Flambované palačinky
Na flambované palačinky potřebujete: 200g hladké mouky, 400 ml mléka, 1 vejce, rostlinný olej, 2 ml citrónky, 4 ml pomerančového džusu, 2 ml rumu, 2 lžíce cukru krystal, 1 konzervu jahod, trochu másla, čokoládový sirup, šlahačka, špetka soli.
Do hladké mouky přidejte vejce, mléko a špetku soli. Vypracujte těsto. V pánvi na rozpáleném oleji upečte palačinky. Následně je flambujte. Na rozpálenou pánev přidejte cukr, který nechte zkaramelizovat. Přidejte máslo a až se rozpustí, přidejte citrónku a džus. Na jednolitou šťávu dejte palačinku. Dovnitř dejte jahody a zabalte je. Zalijte rumem a zapalte. Po dohoření palačinku ozdobte čokoládovým sirupem a šlehačkou.