HORKÁ ČOKOLÁDA

recept na nápoj

 /  / Recepty / Nápoje / Horká čokoláda

Na horkou čokoládu potřebujete:  150 g čokolády s obsahem kakaa nad 60 %, 250 ml mléka, 1 zarovnaná lžička solamylu.

V nádobě s dvojitým dnem rozehřejte čokoládu na teplou přibližně 50 stupňů. Ve druhé nádobě přiveďte k varu mléko a tím za stálého míchání zalijte rozehřátou čokoládu. V malé trošce vody rozpusťte solamyl, přidejte k čokoládě na zahuštění a neustále přitom promíchávejte, dokud se čokoláda a mléko nespojí do husté směsi. Jakmile vás tato základní verze začne trochu nudit, zkuste jí dodat švih pálivými papričkami. Nejprve do mléka přidejte jednu malou sušenou čili papričku, přiveďte k varu a odstavte. Až mléko zchladne na teplotu kolem 50 stupňů, přes cedník ho přilijte k rozehřáté čokoládě, jak je uvedeno v předchozím postupu. Jindy zase můžete zkusit drcenou vanilku nebo kousek skořice.