POVIDLOVÁ OMÁČKA

recept na omáčku

 /  / Recepty / Omáčky / Povidlová omáčka

Na povidlovou omáčku potřebujete:  80g švestkových povidel, 50g másla, 60g hladké mouky, kousek mrkve, celeru, petržele a cibule, citrón, 1 lžíce kečupu, pepř, nové koření, bobkový list, cukr, sůl.

Na plátky pokrájenou zeleninu a cibuli osmažte dozlatova na másle, zasypte moukou, osmažte, přidejte švestková povidla, cukr a opět osmažte. Zalijte vodou, rozmíchejte, přidejte oloupané kolečko citrónu, koření, sůl, kečup a za častého míchání dobře povařte. Omáčku přeceďte, okyselte citrónovou šávou, přislaďte a podávejte k vařenému uzenému masu a houskovým knedlíkům.