VELIKONOČNÍ MASOVÝ CHLEBÍČEK

recept na pečivo

 /  / Recepty / Toasty, pizzy, slané a sladké pečivo / Velikonoční masový chlebíček

Na velikonoční masový chlebíček potřebujete:  Těsto: 200g polohrubé mouky, 1 vejce, 100g másla, sůl, 1 až 2 lžíce mléka. Náplň: 150g mletého vepřového masa, 150g mletého hovězího masa, 1 rohlík, sůl, pepř, sekaná petrželová nať, majoránka, 2 stroužky česneku, 80g měkkého salámu, 80g barevných paprik, 1 vejce.

Smíchejte maso, namočený a vymačkaný rohlík, prolisovaný česnek, sůl, pepř, majoránku, nať, vejce. Z přísad vypracujte těsto. Asi 1/3 těsta dejte bokem, zbytek vyválejte a vyložte jím vymazanou formu "srnčí hřbet" po dně i na bocích. Potom dejte do formy polovinu náplně. Na náplň položte kolečka salámu, na proužky nakrájené barevné papriky a rozložte zbytek náplně. Vyválejte zbytek těsta a náplň zakryjte. Pečte v troubě asi při 190 stupních, dokud se maso neupeče, přibližně 1 hodinu.