/ / Recepty / Toasty, pizzy, slané a sladké pečivo / Koprový koláč
Na koprový koláč potřebujete: 500g polohrubé mouky, 100 ml olivového oleje, 40g droždí, 2 vejce, 200 ml mléka, 1 lžička cukru, sůl, mouka na posypání. Náplň: 250g tvarohu, 125 ml zakysané smetany, 1 žloutek, kopr, sůl, mletý pepř.
Z vlažného mléka, droždí a cukru připravte kvásek. Vmíchejte ho do mouky, přidejte olej, sůl, vejce a vypracujte těsto. Nechte ho na teplém místě vykynout. Tvaroh smíchejte se smetanou, žloutkem a nasekaným koprem. Osolte a opepřete. Vykynuté těsto rozválejte na pomoučené desce na velikost plechu. Přeneste na suchý plech a potřete náplní. Dejte do vyhřáté trouby a upečte dorůžova.