/ / Recepty / Toasty, pizzy, slané a sladké pečivo / Nakynutý mazanec
Na nakynutý mazanec potřebujete: 150g másla, 150g moučkového cukru, 1 vanilkový cukr, 2 vejce, 250g měkkého tvarohu, nastrouhaná kůra z 1/2 citrónu, 1 lžíce šťávy z citrónu, 1 lžíce rumu, 500g hladké mouky, 1 sáček prášku do pečiva, 70g mandlí, 50g rozinek, 1 vejce, 2 lžíce mléka, moučkový cukr.
Máslo ušlehejte s cukrem do pěny, přidejte vanilkový cukr a minutu šlehejte. K pěně zašlehejte postupně vejce, tvaroh, citrónovou kůru, citrónovou šťávu a rum. Zapracujte mouku smíchanou s práškem do pečiva a nasekané mandle. Těsto dodělejte na pomoučeném vále dohebka. Do těsta zapracujte rozinky, vytvarujte ho do koule, dejte na pekáč vyložený pečícím papírem a jemně na něj přitlačte. Mazanec potřete vajíčkem a dejte ho péct do předehřáté trouby na 170 stupňů dozlatova. Za půl hodiny ho potřete mlékem. Po vyjmutí a vychladnutí mazanec pocukrujte.